(ВІДЕО) Морські прикордонники увічнили пам’ять бойових побратимів

НАЗАД
07 серпня 2020 16:12

На стоянці кораблів та катерів Одеського загону Морської охорони сьогодні урочисто відкрили пам’ятник загиблим у пекельному серпні 2014 року морякам-прикордонникам.

 

Саме 7 серпня 2014 року при виході з «Довжанського котла» підступний обстріл колони наших військових терористичними формуваннями обірвав життя ще зовсім юного бійця. Євген Колісниченко став першим морським прикордонником, якому судилося загинути серед степів Луганщини. А за понад 3 тижні сталася зухвала ракетна атака на катерну групу в Азовському морі, коли загинув командир катера Денис Петухов.

Обидва захисники Батьківщини навічно лишилися в строю із своїми бойовими побратимами. Сьогодні, у шосту річницю першої втрати Морської охорони, в цій неоголошеній війні, пам’ятну плиту із іменами і світлинами загиблих, закріплену із емблемою Морської охорони на гранітній брилі, відкрили урочисто мати й брат Євгена Колісниченка.

Як символ незламності українців, їх твердість у боротьбі за незалежність і волю, єднання всіх поколінь відважних захисників Вітчизни, пам’ятник загиблим морякам-прикордонникам сучасності розмістили поруч із пам’ятником героїчному Павлу Державіну, що відзначився мужністю і звитягами у Другій світовій війні.

«Мабуть, найменше, що ми можемо зробити із вдячності тим, хто загинув, захищаючи Україну, - це пам’ятати! Але саме ця пам’ять спонукатиме нас сумлінно виконувати свій військовий обов’язок, ретельно підходити до вирішення всіх службових задач, бути міцними і впевненими в своїй підготовці та здатності захистити рідну землю, морські кордони і майбутнє нашої держави!» - зазначив начальник Регіонального управління Морської охорони Олег Костур, відкриваючи урочисту церемонію.

Напередодні, в рідному для Євгена Колісниченка, Овідіополі, в Одеській області, також відбулися заходи з вшанування пам’яті загиблого земляка.

Традиційно громада і гості, що відвідали Пам’ятний знак воїнам, полеглим за Україну, завітали до гімназії, де вчився Євген, та побували біля його могили, поклавши квіти та вклонившись в пам'ять його та усіх загиблих за незалежність нашої держави. Особливістю цьогорічного вшанування стала презентація та церемонія офіційного погашення персональної поштової марки, присвяченої Євгенові Колісниченку.

«Я щиро вірю, що листи з поштовою маркою на честь мого сина приноситимуть в домівки тільки добрі новини і радісні звістки. А в Україні якомога скоріше запанує мир», - дякуючи за світлу пам’ять про свого Євгена, сказала його мати Олена Альбертівна. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси